fbpx
Weber Estates horizontal logo - Weber Estates
WEBER ESTATES

De bedste vandrestier nær Fuengirola

En af de mest vidunderlige aspekter ved at finde den perfekte feriebolig til salg på Costa del Sol i Spanien er at du får adgang til den eftertragtede sydspanske sunde udendørs livsstil. Når man bor i nærheden af ​​så mange strande og Middelhavet, glemmer man ofte, at der også lige bag ved os er en smuk kulisse af bjerge, bakker, dale, søer, floder og parker… som bare venter på at blive udforsket.

Costa del Sol er et stort areal, så lad os fokusere på ét specifikt område. Når du køber en ​​luksusbolig til salg i Fuengirola, for eksempel i Reserva el Higueron, får du adgang til fantastiske faciliteter i resortstil. Men Reserva el Higuerons høje beliggenhed inde i landet (over Benalmadena og Fuengirola) giver dig også mulighed for at opdage det ‘rigtige’ spanske landskab.

Uanset om du kan lide at vandre, tage en afslappet gåtur eller at løbe, stavgang, cykling eller alpine klatrestier, er der mange forskellige vandrestier, der tilbyder noget for enhver smag, med alle disse muligheder. Her er et udvalg af nogle af de bedste vandre- og trekkingruter i det lokale nærområde, af varierende sværhedsgrader, højde og længde.

Lomas del Majano

Dette er en cirkulær rute, som kræver et mellemniveau af kondition og vil tage omkring 2,20 timer. Man starter på en parkeringsplads og følger stien. Højdepunkterne er det historiske Sohail Slot i Fuengirola og den lille gruppe af bakker kaldet Las Lomas de Majano, hvor du får en vidunderlig panoramaudsigt. Se detaljer om turen på Komoot.

Reserva el Higueron til Benalmadena Pueblo

Ifølge Outdooractive.com-ruteplanlæggeren og rejseguiden er dette en af ​​de smukkeste gåture i området. Det er moderat svært, men det er det værd. Man starter ved El Higueron, derefter videre til Playa de la Torre, Torremuelle og afslutter ved Benalmadena Pueblo. Ruten skal tage omkring 1,5 timer og dækker 9,1 km. For mere information kan du besøge hjemmesiden på Outdooractive.com.

Sierra de Mijas naturpark

Hvis du elsker natur, er dette den perfekte rute for dig. Du kan tage på en guidet eller selvguidet tur ved at følge netværket af stier som Mijas Rådhus giver information om. Omkring 30 minutters kørsel fra Fuengirola løber denne bjergkæde langs Costa del Sol og er kendt for sine smukke blomster, herunder orkideer og mange dyrearter. Der er tre fantastiske stier fra 221 til 2.004 meter:

Pico Mijas – La Adelfa – Puerto Colorado

Dette er en cirkulær rute, der dækker 135 km og når en højde på 933 meter. Det betragtes som en hård rute, så den er kun velegnet til dem, der er fit og erfarne. Det er ekstremt populært, så det kan blive lidt travlt afhængigt af tidspunktet på dagen. Ruten bør tage omkring 5,5 timer. For mere information besøg alltrails.com.

Alhaurín de la Torre – Monte Calamorro – Pico Mijas

Dette er en stor vandretur, der dækker en imponerende 47 km rute, som når en højde på 2.005 meter, og anses for at være ekstremt udfordrende. Denne rute er ikke for sarte sjæle eller begyndere. Det tager omkring 15 timer at gennemføre, men det er det værd for at se det imponerende flora og fauna. Det er en fantastisk rute til fuglekiggeri og den er også velegnet til mountainbiking.

Ruta de Los Duendes de la Sierra de Mijas

Ud af de tre ruter er denne moderate rute meget kortere – 5,3 km og anses for at være mere egnet til begyndere. Den cirkulære rute starter ved Los Arenales Quarry, og indkluderer Puerto de las Grajas og Puerto de la Cantaras, og bør tage omkring 1,40 timer.

La Sierra de las Nieves

Disse bjerge er kun 1,5 time væk i bil. Det barske terræn omfatter klipper og kløfter, og der er mange arter af planter og dyr i parken, inklusive kongeørnen. Området er perfekt for naturelskere, og der er adskillige ruter i forskellige sværhedsgrader. En fantastisk familie tur.

Gran Parque de la Costa del Sol, Mijas

Ideen bag Gran Parque de la Costa del Sol startede i 2017. Arbejdet er startet, og det forventes at blive afsluttet i februar 2025. Den regionale regering har afsat over 22 € millioner til projektet, det vil dække 36 hektar jord, der strækker sig mellem La Venta de la Morena og Cerros de Aguila.

Når parken åbner, vil det være det største grønne område (med 2.000 træer og 20.000 planter), sports- og fritidsområde i Málaga, der byder på utrolige faciliteter,  som gåture, cykling, skøjteløb og klatring. Der vil også være legeområder med spilleborde, en enorm legeplads, et amfiteater og meget mere. Den perfekte destination for sport, afslapning og socialt samvær … mens du nyder den vidunderlige udendørs.

Naturligvis er gå- og vandreture kun et par måder, hvorpå du kan komme ud for at udforske dine lokale omgivelser, Costa del Sol og faktisk hele Andalusien…men det er en god start!

Hvis du ønsker mere information om boliger til salg på Costa del Sol, hvad enten du foretrækker et luksusferiehus eller investeringsejendom i Reserva el Higueron eller en charmerende, traditionel villa i Fuengirola, så kontakt Birgitte på birgitte@weberestates.com eller ring til + 45 2891 8787