fbpx
Weber Estates horizontal logo - Weber Estates
WEBER ESTATES

Boliger på Costa del Sol sælges på rekordfart

Vi har alle hørt ordsproget “sælger som varmt brød”, og det er præcis, hvad der sker med boliger til salg på Costa del Sol i år. Ifølge ejendomsportalen Idealista blev 43% af al ejendom til salg på Costa del Sol solgt på under 1 måned i første kvartal af 2024.

Endnu mere forbløffende er det, at 14% af boliger i Málaga-provinsen sælges efter at have været på markedet i mindre end 1 uge, hvilket placerer Málaga på en tredjeplads nationalt for hurtigt salg (almindeligvis omtalt som ekspressalg) lige efter Granada og Tarragona.

Til sammenligning er tallene for det spanske ejendomsmarked som helhed lidt lavere, idet 13% af boliger sælges inden for 1 uge, 21% sælges på under 1 måned og 31% er tilbage på markedet i mellem 3 måneder til et år.

Malaga City, i hjertet af Costa del Sol, fører og kan prale af det laveste antal ejendomme, der forbliver usolgte 12 måneder efter først at være noteret på markedet. Faktisk havde kun 5% af boliger til salg på Costa del Sol i første kvartal af 2024 været på markedet i mere end 1 år.

Gesvalts regionsdirektør Gregorio Abril forklarede i et citat i avisen Sur in English i april 2024, at udsigten til forestående rentenedsættelser gav nyt liv til boligmarkedet. Efterspørgslen blandt både nationale og internationale købere fortsætter med at presse både efterspørgsel og priser op, mens bygherrer kæmper for at øge udbuddet. Disse faktorer forventes at fortsætte i den overskuelig fremtid.

Tal leveret af vurderingsspecialister Gesvalt viser, at den gennemsnitlige ejendomspris pr. kvadratmeter i Malaga-provinsen i første kvartal af 2024 nåede 2.412 €. Dette repræsenterer en stigning på 1,2 % i forhold til prisen ved udgangen af 2023. Tilsvarende er lejepriserne steget med 13,5 % til 14,32 € pr. kvadratmeter i første kvartal af 2024, en stigning på 3,2 % i forhold til prisen i sidste kvartal af 2023.

Den opadgående spiral for omkostningerne ved at købe og leje fast ejendom på Costa del Sol gør denne region til et af Spaniens mest aktive og attraktive ejendomsmarkeder, for investeringsejendomme og folk, der leder efter en permanent bolig eller en feriebolig i Malaga provinsen. Det relative begrænsede udbud gør at boliger bliver solgt meget hurtigt og det påvirker også stigningen i lejemarkedspriserne. I takt med at efterspørgslen presser købsprisen op, overvejer flere at leje. Det presser igen lejeprisen op.

Lejepriser offentliggjort af Gesvalt, viser, at fast ejendom i Marbella fortsætter med at holde kronen på lejemarkedet, med priserne fastgjort til 18,8 € pr. kvadratmeter, en stigning på 12 % i forhold til tallene for samme tidspunkt året før. Der har dog også været en dramatisk stigning i andre kystbyer på Costa del Sol, f.eks. er Torremolinos’ lejepriser nået op på 14,4 € pr. kvadratmeter, hvilket repræsenterer en stigning på 12 % år for år.

Costa del Sol er et populært sted, det kan ikke benægtes. Denne kystlinje byder på et stort udvalg af boliger, der passer til alle budgetter, fra luksusbolig i Reserva del Higueron til Mijas golfejendom til salg…. Men spørgsmålet er, om der er boliger nok til at tilfredsstille den stadigt stigende efterspørgsel?

Hvis du gerne vil have mere information om boligmarket til salg på Costa del Sol, uanset om du foretrækker en investeringsejendom i Fuengirola, et sommerhus i Puerto Marina Benalmadena at finde de perfekte Fuengirola lejligheder til salg, så kontakt Birgitte på email: birgitte@weberestates.com eller ring på  +34 683 391 512.